Sam kwam en Ann zag dat het goed was.

Ann een ervaren schrijfster liet een prachtige recensie achter. Benieuwd naar Ann haar ervaring?

Als vastgoedfotograaf kom je regelmatig een leuke woning tegen en vooral leuke bewoners.

Onlangs was ik vastgoedfoto’s gaan maken in Haacht. Daar heb ik Ann ontmoet, de bewoonster. Tijdens mijn aantocht had ik al een groot gedicht opgemerkt dat tegen de gevel hing (zoals je onderaan ook kunt zien), onder dat gedicht stond de naam van de bewoonster.

Mijn vermoeden over haar carrière werd al snel bevestigd toen ik begon met het maken van de vastgoedfoto’s, ze vertelde mij niet alleen dat ze les geeft in het schrijven van mooie teksten maar ook dat haar kinderen een soort gelijke en creatieve richting uit zijn gegaan. Verder kon ze nog vol enthousiasme vertellen dat haar favoriete dichter Rutger Kopland is en vroeg ik ook achter enkele schrijftips.

Vaak vraag ik hoe de eigenaar van de woning terecht is gekomen bij de makelaar

Ook Ann liet mij al redelijk snel weten waarom ze specifiek gekozen had voor de makelaar waarmee ik samenwerk. Jan (één van de makelaars van het kantoor). Gaf haar een zeer goede indruk tijdens de eerste ontmoeting. Hij zag ook het karakter van de leuke woning in en Ann was direct overtuigd. De woning staat ook al snel in optie! Ondertussen al snel verkocht!

 
Zonder twijfelen liet Ann ook enkele leuke woorden achter voor mij. Een soort van review, met een titel zelfs!

Sam kwam en Ann zag dat het goed was.

Een huis dat je al jaren aantrekt als een tweede huid verkoop je niet zomaar. Gelukkig zijn er deskundigen die niet alleen van wanten weten, maar ook feeling hebben voor de gevoeligheden die gepaard gaan met de verkoop van je huis.

Er is de Makelaar.

Met wat chance heb je er een te pakken die ook als mens een hoofdletter mag dragen.

En er is de Fotograaf!

Ik had mijn huis op haar paasbest uitgedost toen Sam de reportage kwam maken. Alsof ik het was die op de foto moest, laveerde hij met zijn toestel door de kamers en hield me op een aangename manier aan de praat. Koetjes en kalfjes die me afleidden van de intimiteit die ik prijsgaf. Onder het scherpe oog van Sam poseerden mijn kamers als volleerde modellen. Ik stond erbij en ik keek ernaar.

Groot was de verbazing toen ik enkele dagen later de foto’s op de site zag. Wat een mooie, warme, gezellige woning. Ik zou ze zo kopen!

Mijn huis liet haar mooiste kanten zien. Of was dat Sam?

Ann Van Dessel
19 juli 2019