Wat is een virtuele rondleiding?

Een virtuele rondleiding ook wel virtual tour genoemd is een interactieve beleving die toe laat om bezoekers online binnen te laten kijken in uw bedrijf, zaak of pand. De virtuele rondleiding die bestaat uit verschillende panoramische 360° foto’s zijn telkens genomen vanuit 1 standpunt, zo simuleert u het standpunt dat een persoon zou hebben als hij in een ruimte zou staan en rond zou kijken.

Waarom een virtual tour laten maken?

Een virtuele tour verhoogt de kans dat bezoekers uw bedrijf, zaak of pand werkelijk binnen wandelen (+50%). Verder kunnen aparte 360° foto’s gebruikt worden op social media om te zorgen voor meer interactie en het aantrekken van de aandacht.

Hoe wordt een virtuele rondleiding gemaakt?

Een virtuele rondleiding bestaat uit verschillende panoramische 360° foto’s. Wij komen langs met een camera die speciaal ontworpen is voor het maken van deze panoramische afbeeldingen. Na het fotograferen van uw bedrijf, zaak of pand verwerken wij deze foto’s in ons software pakket zodat er een virtuele tour gegenereerd wordt.

Voor wie is de interactieve rondleiding geschikt?

Dit is geschikt voor elk bedrijf of kleine zelfstandige met een eigen pand. Het is voor iedereen die meer bezoekers wilt aantrekken naar een fysieke handelslocatie. Virtuele rondleidingen worden ook meer en meer gebruikt in de vastgoed sector. Zo biedt het de mogelijkheid om de potentiele koper binnen te laten kijken in de woning. Een aantal extra sectoren die voordelen halen uit virtuele rondleidingen zijn:

 • Hotels/B&B’s
 • Vastgoed en projectontwikkelaars
 • Wellnesscentra
 • Kledingzaken
 • Restaurants
 • Bedrijven
 • Feestzalen
 • Recreatie domeinen
 • Speciaalzaken

Waar kan ik het panoramische rondleiding overal bekijken?

De virtuele rondleiding wordt geplaatst op de website van onze klant. Het is verder niet mogelijk om deze interactieve tour te plaatsen op sociale media. ImmoVisual biedt kan hier een oplossing voor voorzien door een guided tour aan te bieden (zie hieronder).

Aparte 360° foto’s kunnen verder wel gebruikt worden op sociale media zoals Facebook en worden toegevoegd aan uw Google Business view foto’s.

Hoe plaats ik de virtuele tour op mijn website?

Wij voorzien de code die nodig is om de virtual tour te integreren met uw website. Ook perfect te integreren met het CMS systeem van WordPress.

Wat is mogelijk en wat niet?

Het is voor ons niet mogelijk om virtuele rondleidingen te maken van 3D renders, indien dit toch gewenst is dan kunnen wij dit voorzien via samenwerking met onze partners.

Extra’s die mogelijk zijn:

 • Hotspots en interessante objecten aanduiden.
 • Guided tour: hierbij voorzien wij een op rondleiding waarbij dat er automatisch door het bedrijf gewandeld wordt met behulp van een video.

Wat kost een virtuele rondleiding?

Dit is afhankelijk van enkele factoren. Onze virtuele rondleidingen starten vanaf 89€. Wat u al snel terug verdiend als u enkele klanten extra krijgt.

Wat wordt er inbegrepen in de service?

 • Maken van de virtuele rondleiding.
 • Persoonlijke hulp bij het publiceren van uw virtuele rondleiding.
 • Een aantal 360° foto’s voor sociale media.
 • Uploaden van 360° foto’s naar Google Business view.
 • Advies en assistentie bij het maken van advertenties op Facebook.

Een onderzoek van Google toonde eerder al aan dat consumenten eerst Google gebruiken om informatie over een zaak te vinden. Door panoramische foto’ toe te voegen aan Google Business view valt u op en verhoogt u de kans om gezien, gevonden en onthouden te worden.

Hoe maak ik mijn pand of zaak klaar voor 360° foto’s?

Net zoals bij elke fotoshoot of productie van een video is het belangrijk dat de ruimtes ordelijk en proper zijn. Door gebruik te maken van 360° foto’s kan u nu eenmaal weinig verbergen. Het is natuurlijk wel mogelijk om enkele ruimtes niet weer te geven.

Ik wil een virtuele rondleiding, wat nu?

Wij zijn zeer blij dat u besloten heeft dat dit een meerwaarde voor u betekend. U kan eenvoudig contact met ons opnemen door op de onderstaande knop te duwen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan