10 manieren waarop uw zaak kan profiteren van video marketing

 

Wat is de meest overtuigende manier om een klant te betrekken? Eenvoudig, geef ze een playknop en laat ze erop klikken.

Klanten kopen met hun ogen, het is dus geen verrassing dat video marketing een must is voor alle bedrijven. Zeker bedrijven die zich bezig houden in visuele sectoren zoals vastgoedmakelaars, evenementen en artiesten. Video’s maken voor bijna 75% deel uit van het internet  dus als jij er op dit moment nog geen gebruik van maakt dan zullen deze 10 redenen je wel overtuigen.

Video geeft de klant wat ze wilt

68% van de top 50 handelaars op internet gebruiken video-inhoud op hun website. Kwalitatieve video marketing kan uw expertise en producten veel sneller dan traditionele reclame duidelijk maken.

In feite, als u een promotie video plaats op uw website dan verhoog je de kans dat een bezoeker een klant wordt met 80%. De meeste bedrijven hebben customer service vervangen met customer experience, de klant zelf laten kiezen hoe hij geholpen wilt worden en de meeste willen video. Met noodzaak aan een directe en snelle kijk in wat mogelijk is.

Je email marketing verbeteren? Vermeld gewoon het woord “video”.

Met sleutelwoorden (keywords) is het erop of eronder voor een email marketing strategie. Of je klant de email sleept naar de prullenbak of hem opent hangt volledig af van wat er in de titel staat. Door gewoon het woord “video” te vermelden in het onderwerp verhoog je de open rate met 19%. Een video content combineren met de inhoud van je email verhoogt de kans om klanten te overtuigen om je website te bezoeken en je producten te bekijken.

Video marketing is meer dan gewoon video

Marketing van jouw zaak via video hoeft niet simpel te zijn. Infographs, animaties en storytelling kunnen bijdragen aan het bouwen van je brand awareness. Als je een huis verkoopt dan kan je meer tonen dan enkel de woning. Video geeft de optie om alles in de omgeving duidelijk weer te geven.

motion creates emotion

Evenementen hebben video nodig

Conferenties, seminars, huwelijken, feestjes. Of het een evenement is voor 20 of voor 2000 personen evenement organisators hebben video nodig om enthousiasme en spanning op te bouwen. De eerste omzet komt van de ticket verkoop en die hangt af van de vooruitzichten die het publiek heeft over het evenement. Er is geen betere manier buiten video om dit te doen.

Er zijn verschillende manieren om als evenement bedrijf voordeel te halen uit video. Zowel promotievideo’s, aftermovies, teaser video’s and life streaming doen het goed. Hiermee kan je laten zien waar je om draait en vooral op die manieren mensen kunt overtuigen.

Video voor vastgoedmakelaars

Makelaars die video’s gebruiken voor hun aanbiedingen ontvangen hierdoor 403% meer aanvragen dan makelaars die dit niet doen. Als je nog geen gebruik maakt van video dan mis je kansen!

De meeste makelaars gaan mee met de tijd en zijn al vooruit aan het denken aan de volgende zet. Het internet groeit nog altijd en up-to-date blijven is een moeilijke zaak. Een video showcase en highlightreals zijn de beste manier om een woning dynamisch voor te stellen. De komst van drone video’s is ook niet spontaan gekomen.

Een video van een woning is geen alternatief voor een woning bezoek maar zet klanten aan om sneller in contact te komen met de makelaar.

Er is 49% meer kans om je omzet te verhogen met video dan zonder

Als je een woning beschrijft als “rustiek gelegen met een prachtige grote keuken en afgewerkt interieur” dan klinkt dit goed, maar waarom iets vertellen als je het kan laten zien?

Nog beter, doe beide. Video’s laten zien wat niet beschreven kan worden, video’s met de gepaste audio kan gevoelens opwekken die een tekst of foto niet kan. Dit is zeker waar voor visuele dingen. Of je nu een huis verkoopt of een evenement organiseert de meeste mensen willen iets ervaren voordat ze het kopen. Professionele video marketing heeft ongelimiteerde opties om jouw omzet te laten groeien door mensen bewust te maken van jouw bedrijf.

 

Een verhaal vertellen via video

Video’s kunnen een verhaal vertellen en dat verhaal kan een eenvoudige uitleg van je product, een grappige video of iets meer dramatisch zijn. Maar gezien het feit dat 76% van de gebruikers ermee akkoord zijn dat ze reclame video’s met vrienden delen, is het zinvol om iets moedig, uniek en misschien zelfs grappig te maken of kortweg anders.

Er zijn ongelofelijke resultaten van vastgoedmakelaars die op een creatieve manier een woning verkopen. Of je nu een gezellig afgelegen huis verkoopt tijdens de kerstperiode, of een penthouse gelegen in de stad. Door de potentiele koper de gevoelservaring te geven van de woning via aan krachtige video die meer kan zeggen dan woorden.

Drone video kan een verschil maken voor je marketing

Niets in de video wereld verteld een krachtiger verhaal dan aerial video’s, tegenwoordig voornamelijk gemaakt met drones. Professionele drone video’s bieden een unieke ervaring aan. Of dit nu iets voor een vastgoedmakelaar of voor een outdoor evenement is. Iedereen kan foto’s nemen op de grond en weet hoe ze eruit zien maar een luchtfoto of video biedt zoveel meer.

 

DJI drone controller

Video marketing verhoogt uw SEO

Als je zoekt om het aantal bezoekers op jouw website te verhogen dan ben je op de juiste plaats. Niet alleen video maar ook SEO (zoekmachine optimalisatie) maakt deel uit van video marketing. Een analyse van Comscore toont aan dat door het toevoegen van video op jouw website je de kans 53 keer verhoogt om gevonden te worden op de eerste pagina van Google. Als je aanwezig bent op de verschillende platforms zoals Facebook, Instagram, Pintrest, Youtube of zelf een blog hebt dan is video marketing de perfecte uitbreiding.

Deel je video

Video zet aan tot delen en er zijn miljoenen manieren om je boodschap te verspreiden. Je kunt een betere connectie maken met je publiek door gewoon op een knop te klikken. En je kan meer doen dan enkel video te gebruiken. Facebook/Instagram live bieden nog meer mogelijkheden om jezelf te promoten.

Of je nu werkt tijdens een evenement of je wil een woning live laten zien aan je publiek er komen steeds meer mogelijkheden om dit te doen.

… en hier is een bonus reden.

Waarom moet je voorzichtig zijn met het gebruik van video marketing

Video gemaakt zonder het juiste materiaal ziet er amateuristisch uit, denk maar aan al de GSM video’s.

De beste manier om ervoor te zorgen dat je zaak er slecht uit ziet is door onprofessionele video te gebruiken. Wil je dit vermijden? Gebruik dan de diensten van iemand die gepassioneerd is door video en vergeet niet te laten weten wat je precies wilt bereiken! Als je als makelaar een woning wilt verkopen, wil je dan dat jouw klant een 10 minuten durende tour rond de woning ziet die gemaakt is met een GSM camera? Of wil je kort en krachtige 90 seconden durende video die alle aspecten van de woning weergeeft? Video marketing is de toekomst en als je het gaat gebruiken, dan moet je het goed gebruiken.

 

Bent u geïnteresseerd hoe wij u kunnen helpen? Contacteer ImmoVisual voor uw vastgoed video’s.