Wat is een 360° foto?

Een 360° foto is een interactieve panoramafoto waar uit u van 1 standpunt de volledige omgeving kunt bekijken, een andere term die vaak gebruikt wordt is virtual reality fotografie (VR fotografie)
360 graden foto’s simuleren het standpunt dat een persoon zou hebben als hij in een ruimte zou staan en zijwaarts of naar boven en onder zou kijken.

Virtual reality fotografie wordt voornamelijk gebruikt voor:

  • Interieur fotografie (in de vastgoed sector)
  • Potentiele bezoekers binnen laten kijken in uw zaak.
  • Natuur en landschap fotografie
  • Een interessante kijk achter de schermen

Hoe haalt u het meeste uit 360° fotografie?

Iedereen heeft natuurlijk een ander doel, het ene haalt al wat meer voordeel uit 360° foto’s dan het andere. Het is al een feit dat deze vernieuwde panoramische afbeeldingen meer interactie aantrekt dan standaard foto’s. Meer interactie met de klant is precies wat wij willen!

Hoe belangrijk is kwaliteit

VR fotografie is zoals de drone sector ook sterk aan het opkomen. Ondanks dat VR fotografie al even bestaat zijn de toestellen die hiervoor gebruikt worden pas de laatste jaren op kwalitatief niveau. Om zo een kwalitatieve panorama foto te maken heeft u namelijk een hoge resolutie nodig, anders wordt uw foto onduidelijk.

Er bestaan verschillende specifieke toestellen voor het maken van 360° foto’s, het verschil van de prijs zit hem voornamelijk in de foto resolutie. De meeste instapmodel toestellen voldoen tegenwoordig aan de minimum vereiste om scherpe foto’s te verkrijgen.

Hoe gebruikt u 360° foto’s

Een 360° panoramafoto is zoals een standaard foto meestal gemaakt of geexporteerd in het .jpg (.jepg) formaat. Het is afhankelijk van het toestel en de software om van deze foto een virtuele en panoramische foto te maken. De meeste moderne platformen zijn al lang mee met deze trend dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken.

De meest interessante en voornaamste plaatsen waar 360° foto’s gebruikt kunnen worden is op Facebook, uw website en Google my business afbeeldingen (de afbeeldingen die u van een bepaald pand of zaak ziet op google).

Zoals u in de onderstaande afbeelding is Facebook zelfs geoptimaliseerd voor 360° foto’s, tijdens het scrollen in uw Facebook feed beweegt de afbeelding actief mee, zo trekt een 360° foto direct meer aandacht.

Gif toont 360 graden foto op facebook300x500

Het verschil tussen een virtuele rondleiding en een alleenstaande 360° foto

Als u nog een stap verder wilt gaan door visueel en virtueel ontdekt te worden kan u gebruik maken van virtuele rondleidingen. Hier worden meerdere 360° foto’s aan elkaar gelinkt met behulp van software. Deze software (eigenlijk dus een aantal regels code) kan u plaatsen op uw website.

Zo kunnen potentiele klanten binnen kijken in uw zaak of pand. Het is al langer bekend dat wij als mens lui zijn en graag ons onderzoek doen op eigen tempo en in eigen omgeving. Door klanten te laten binnenkijken vergroot u de kans dat ze ook werkelijk zullen binnenstappen.

Virtuele rondleiding immovisual

Een virtuele rondleiding geeft dus juist die extra meerwaarde om toekomstige kopers en bezoekers interactief bezig te laten zijn en hun comfortabel te laten voelen in die nieuwe omgeving.

Bent u klaar om ervoor te zorgen dat u beter gezien wordt?
Immovisual helpt zodat u het meeste haalt uit uw virtuele rondleidingen of 360° foto’s.