Bij vastgoedreportages is het belangrijk om het potentieel van de woning weer te geven en je te focussen op de ruimte en indeling. Langs de ene kant kan je betalen voor een fotoreeks (bijvoorbeeld 15-25), langs de andere kant kan je de fotograaf betalen voor het totale resultaat. Ik werk voornamelijk op basis van oppervlakte, een grotere woning vraagt meer tijd en er kunnen ook meer foto’s gemaakt worden. Zo betaal je uiteindelijk voor het resultaat.

Iedereen heeft verschillende werkwijzes en verdienmodellen. Maar wij kiezen er graag voor om de klant centraal te zetten.

1) Daardoor geef je de makelaar voldoende materiaal om verschillende aspecten van de woning te tonen. Of nu elke foto online komt of slechts een beperkt aantal. De makelaar heeft altijd meer foto’s achter de hand. Als een bepaalde prospect geïnteresseerd is kan er op kantoor nog in detail gesproken worden over de woning, eventueel door extra foto’s te tonen. Het is al meerder keren voorgekomen dat extra foto’s zichtbaar zijn op aanvraag of op kantoor

2) De makelaar kan indien gewenst foto’s uitwisselen. Een soort van A/B test voor de makelaar op de website of immo platformen. Met A/B testen wordt er eerst gekeken naar resultaten die opgeleverd worden uit versie A van een bepaalde service of product en deze wordt dan vergeleken met versie B. Als bijvoorbeeld een bepaalde gevel foto te weinig kijkers aantrekt heb je nog foto’s achter de hand om de gevel foto uit te wisselen en eventueel resultaten te verbeteren.

3) De klant/bewoner/verkoper kunnen op het einde van de verkoop de foto’s ontvangen, zo behouden ze allen een herinnering. Verkopers kunnen terug blikken op hun prachtige woning en kopers kunnen het gebruiken om bij eventuele renovatiewerken de voor/na foto’s mee te delen met kennissen.

4) Een extra foto kost niet zoveel tijd. In elke foto kruipt natuurlijk tijd en en elke extra foto betekend meer tijd, zowel tijdens het maken als tijdens het nabewerken. Maar als je het totaal plaatje bekijkt dan dan “kost” het niet zoveel extra om meerdere foto’s te maken ipv je te beperkend tot 15-25 foto’s.

5) Een foutje is dan al niet zo erg. Fouten kunnen altijd gebeuren en met een gerust hart kunnen wij zeggen dat ze bij immo visual nog niet vaak zijn voorgekomen. Stel je maar voor dat er een handvol foto’s genomen zijn en nadien wordt er opgemerkt dat er iets niet correct is. Dan kom je beter uit als er meerdere foto’s beschikbaar zijn. De kans is groter dat je van dezelfde ruimte toch een andere perfecte en foutloze foto kan terug vinden.

Tot slot:

ImmoVisual voornamelijk op basis van oppervlakte, een grotere woning vraagt meer tijd en er kunnen ook meer foto’s gemaakt worden. Ik beperk mij natuurlijk niet enkel tot dit model en kan er perfect afgesproken worden op welke manier wij kunnen samenwerken. Als je meer wilt weten kan je ons altijd contacteren.

 

Voorbeelden van enkele fotoreportages

 

Ongeveer een jaar geleden was dit het duurste pad dat ik ooit mocht fotograferen (online voor €1.350.000). Een zeer aangename en memorabele belevenis als vastgoedfotograaf. Ik werd speciaal opgebeld om te kijken of ik tijd had om vastgoedfoto’s te maken van een pand “in hogere prijsklasse”. Flexibel werken is geen probleem en voor dit pand heb ik dan ook voldoende tijd genomen.

Ook voor dit pand kreeg ik als professionele vastgoedfotograaf een oproep voor een aanvraag van professionele foto’s voor een pand in hogere prijsklasse. Toevallig of niet ging het hier ook over een woning die gerestoreerd werd door dezelfde persoon als het pand in de Jules Vandenbemptlaan (die het pand gerenoveerd had van mijn eerste fotosessie boven de €1.000.000). Tijdens het maken van de foto’s liet de bouwkundige ingenieur weten dat hij zeer tevreden was over de foto’s en ze zelfs gebruikt op zijn website als portfolio materiaal. SUPER LEUK.

Vraag uw professionele fotosessie nu aan.